Bouw van zwembaden blijft het goed doen

zwembadZwembaden Antheunis uit Westmalle bouwt overal in het land luxe installaties. Niet enkel zwembaden maar ook sauna’s, whirlpools en stoombaden. “Het gaat ons vooral om de kwaliteit. Wij hebben een eigen betonploeg en onze zwembaden zijn dus uitermate stevig van structuur” zegt Walter Scheers.

Dit is crisis, juist. Maar sommige mensen hebben daar helemaal geen last van. “Nogal wat mensen worden in een crisis juist rijker”, zegt Walter Scheers. “De markt voor zwembaden onderkent dus niet onmiddellijk de gevolgen van een neergaande economische conjunctuur. Ons orderboek zit voor de komende maanden nog goed vol. Er liggen nog verscheidene mooie contracten klaar.” Zwembaden Antheunis werkt overigens geregeld in onderaanneming voor de bouwheren van luxe-villa’s zoals Vlassak Verhulst. “Ik denk dat zelfs 50% van onze activiteiten in onderaanneming gebeuren.”

Wie er de top van de 100 rijkste Belgen zou op naslaan zou vaststellen dat er verscheidene klanten van Zwembaden Antheunis onder zitten. De sector is effectief heel welstellend, er wordt niet beknibbeld op 10.000 euro. De 25 personeelsleden van de firma zijn dan ook elke dag aan het werk. Ook tijdens de winterperiode. De familie Scheers runt naast Zwembaden Antheunis ook nog een onderhoudsfirma Antheunis International. Die heeft vele tientallen onderhoudscontracten in portefeuille. Zelfs contracten van elke week. Bij een zwembad komt immers nogal wat service kijken. Onderhoud van de filterinstallaties bv. Of van de filterpomp, de bodemreiniger, de zandbedfilter enz.

Zwembaden Antheunis tekent vandaag voor een omzet van pakweg 500.000 euro. Antheunis International legt daar nog eens 250.000 euro bovenop.