Boskat neemt hydroseeding op in aanbod

boskatHet maatwerkbedrijf Boskat uit Herentals neemt een nieuwigheid op in zijn aanbod, namelijk hydroseeding. Daarbij wordt graszaad egaal verdeeld en hoeft het niet langer te worden ingeharkt.

“Hydroseeding is sneller dan met de hand of machinaal zaaien”, zegt projectleider Yves Raskin. “Bovendien kunnen ook terreinen met een minder goede of slechte bodemkwaliteit worden bediend omdat we werken met een op maat gemaakte mengeling van zaad en specifieke toevoegingen. Doordat er niet noodzakelijk moeilijke grondbewerkingen nodig zijn, is de kostprijs dan ook vaak beduidend lager.“ Toepassingen zijn o.a. bij de aanleg van taluds, bermen, grachten, vijvers, bufferbekkens, gronden van slechte kwaliteit, enz.

Sterke hellingen
Indien nodig wordt het mengsel aangepast waardoor de wegspoeling door regen wordt voorkomen. Het zaad krijgt de tijd om zich te hechten en het wordt beschermd tegen extreme droogte, wind en andere omstandigheden. “Dit is vooral interessant voor groenzones met sterke hellingen die erosiegevoelig zijn”, aldus nog Yves Raskin.

Boskat kent een sterke traditie in de groenaanleg, het groenonderhoud en de natuurzorg bij overheden, bedrijven en particulieren, voornamelijk in Herentals en omliggende gemeenten. Als maatwerkbedrijf wordt het telkens geconfronteerd met de vraag hoe ze personen, die in het klassieke economische systeem niet kunnen werken, toch zinvol kunnen tewerkstellen en begeleiden.