Bonitto: koffiebeleving, relatiegeschenken en speelgoed onder één dak

Bonitto BeerseIn het kader van de Week van de Smaak biedt Made in Kempen ook een platform aan enkele smaakvolle ondernemingen. Sinds september dit jaar is Beerse een uniek belevingsconcept rijker. Bonitto verenigt een koffiehuis, relatiegeschenken en delicatessen en … speelgoed onder één dak.

Sandra Gladiné vertelt. “We hadden vroeger twee winkels: een speelgoedzaak en 50 meter verderop een delicatessenzaak. Om praktische redenen wilden we aanvankelijk één zaak laten overnemen, want twee aparte winkels runnen is niet eenvoudig. Het was emotioneel erg moeilijk want telkens als er een potentiële overnemer opdaagde, kreeg ik het niet over mijn hart om afscheid te nemen van een van mijn dromen. In het pand waarin we nu gevestigd zijn, was een andere winkel gevestigd die ermee stopte. Naar goede tradities kwam de middenstand in Beerse ‘het licht uitdoen’ op de laatste dag en ook wij kwamen er een glas drinken. Er werd toen gesuggereerd dat dit pand misschien een oplossing kon zijn om onze beide zaken in onder te brengen. We hebben er een jaar over nagedacht, gewikt en gewogen, en uiteindelijk het pand in september dit jaar in gebruik genomen.”

Bonitto biedt in het gedeelte met de speelgoedwinkel het betere, educatieve  speelgoed. In het middenstuk van het pand tref je delicatessen en culinaire relatiegeschenken aan: zuiderse producten zoals tapas, pasta’s, kruiden en olijfolies, maar ook seizoensgebonden producten zoals chocolade, thee, koffie en pralines. Hiermee mikt Bonitto op het rijke bedrijfsleven in Beerse en omstreken. In het koffiehuis met 30 plaatsen kan je proeven van heerlijke koffies gezet uit de betere, wekelijks vers gemalen koffiebonen, van fantasierijke chocomelks of van meer dan 20 soorten verse thee. Zeg trouwens nooit zomaar koffie tegen een Bonitto speculoos of koffie met macaronstroop…

“Wij bieden onze bezoeker een totaalbeleving met verse, kwalitatieve producten. We genoten zelfs een barista-opleiding  om onze koffies perfect te kunnen zetten.”

Verwant en interessant: