Herplant exporteert bomen en planten tot in Turkije

Herplant is een specialist in de kweek van bomen, buxus en taxus. Het familiebedrijf uit Beerse is onlangs de kaap van de 1 miljoen euro aan omzet gepasseerd. “Het loopt uistekend”, zegt Didier Hermans. Samen met zijn broers Louis en Luc  heeft Didier Herplant nu al 17 maanden op rij zien groeien.

Crisis?  Niet direct. “Daar voelen wij vandaag niet veel van”, zegt Didier. “In de sector van de boomkwekerijen gaan de zaken nog goed. Maar wij viseren vooral de export. 80% van onze bomen en buxussen gaan naar het buitenland. Tot naar Turkije.”

Herplant doet vooral zaken met projectontwikkelaars, tuinaanlegbedrijven en tuincentra. De verkoop aan particulieren is niet onmiddellijk een prioriteit. Dit neemt niet weg dat je ook als individu terecht kunt bij Herplant. De website buxuscare.com kan je daarbij op weg helpen. Ook een bezoek aan de aangelegde tuin in Beerse is mogelijk.

Herplant stelt vandaag zo’n 20 mensen tewerk. Daarvan 11 vaste personeelsleden. “Wij kunnen nog verder doorgroeien”, zeggen de Hermansen. “Het bedrijf van onze ouders heeft zeker zijn limieten nog niet bereikt. Wij geloven vooral in de mogelijkheden van samenwerking met onderzoeksinstellingen. Wij spitsen ons bv. toe op problemen als ziekteresistentie, wij creëren nieuwe types buxus en taxus, wij doen aan kruising. Daar liggen nog ontzettende opportuniteiten om nieuwe markten aan te boren.”