Dinsdagmiddag is op een werf van aannemingsbedrijf Huybregts-Reynders uit Turnhout een bom gevonden. Het springtuig, allicht uit de Eerste Wereldoorlog, bevond zich op het dak van een brouwerij in Wijnegem die wordt verbouwd naar een complex van 20 exclusieve lofts. Vandaag is de hele dag doorgewerkt, hoewel Dovo de bom nog altijd niet is komen ophalen.

“We hadden natuurlijk liever gehad dat de bom al weg was”, vertelt projectleider Vincent Van Riet van Huybregts-Reynders aan het eind van de middag. “De politie vertelde dat om een bom ging die nog intact was. Maar bij Dovo schijnen ze het heel druk te hebben. We hebben vandaag voorzichtiger gewerkt en geprobeerd zo weinig mogelijk trillingen te veroorzaken.”

Groot project
Het project omvat de verbouwing van de vroegere brouwerij Ardea aan de Broekstraat in Wijnegem. “De buitenmuren blijven staan, terwijl de binnenzijde volledig opnieuw zal worden opgebouwd”, legt Vincent Van Riet uit. “Tegen de zomer van 2018 moet de ruwbouw klaar zijn en dan is er nog een jaar gerekend voor de afwerking. De toekomstige eigenaars kopen casco en we zullen samen met hen de inrichting uitvoeren. Deze verbouwing is een groot project voor ons, na Niefhout in Turnhout het grootste op dit moment.”

Huybregts-Reynders is op de werf in Wijnegem dagelijks met 20 tot 25 mensen aan de slag, deels eigen mensen en anderzijds gespecialiseerde onderaannemers.