Dit weekend stellen Guy Weyts uit Mol en Erik Sterckx uit Geel hun OFYR-kookboek voor. De Kempense chefs zijn distributeur van het Nederlandse BBQ-toestel en werden door de fabrikant uitgenodigd om hun ervaringen in 72 recepten te gieten. Van het boek zijn 10.000 exemplaren gedrukt en het wordt in 70 landen verdeeld.

“De oprichter van OFYR is een Nederlander die in de beleggingswereld actief was en in een hotel in Zwitserland iets gelijkaardigs zag. Daarop ontwikkelde hij zijn eigen versie. We spreken over 4 jaar geleden”, doet Guy Weyts het verhaal. Het bijzondere aan zo’n OFYR is dat in het midden van de BBQ hout brandt en dat op de metalen ring er rond wordt gebakken.

“Kort na de start, zo’n 3,5 jaar geleden, kreeg ik de vraag om het toestel in België te verdelen en daar was ik meteen enthousiast over”, gaat Guy Weyts verder, die zijn cateringdiensten aan de markt brengt onder de naam Eatertainment. De OFYR-distributie, met naast het BBQ-toestel een hele lijn van accessoires, doet hij intussen samen met Erik Sterckx, die een verleden in de horeca heeft en werkzaam is voor La Buena Tiera, een bedrijf in Spaanse voedingsproducten.

Brede range
“Het boek is het resultaat van de vele demo’s die we met het toestel hebben gedaan”, vertellen de 2. “Het gaat om een brede range van recepten op basis van de BBQ.” In eerste instantie is nu de Nederlands/Franse versie van het boek op de markt. Straks verschijnt ook een Engels/Duitse versie. De verdeling gebeurt via de OFYR-dealers wereldwijd en die zitten verspreid over 70 landen.

Het duo is trouwens dit jaar uitgenodigd op Tomorrowland om de bezoekers culinair te verrassen met hun OFYR-toestellen. “Speciaal voor deze gelegenheid komt het logo van Tomorrowland op de sokkels”, verklapt Guy Weyts.