Belangrijk nieuws voor pendelaars en transporteurs naar Antwerpen. Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf 6 juli aan het wegdek van de E34 in Ranst in beide richting over een afstand van 4 km. Dat wegdek is in een slechte staat en moet grondig worden vernieuwd.

De eerste fase, in de richting Antwerpen, is de meest ingrijpende en neemt de meeste tijd in beslag, namelijk van 6 juli tot 11 augustus. In de tweede fase wordt tijdens 10 nachten, van 20 tot 30 augustus, gewerkt in de richting Nederland.

’s Nachts afgesloten
Tijdens de werken richting Antwerpen beschikt het verkeer altijd over 1 rijstrook. Er wordt dan dag en nacht gewerkt. In de richting Nederland wordt de E34 10 nachten volledig afgesloten. Het verkeer moet dan tussen 21 en 6 uur omrijden via de afrit Massenhoven (E313) en via de N14 naar Zoersel, waar het weer de E34 op kan.

De bestaande fundering en de asfaltverharding van de Bocht van Ranst zijn in een zeer slechte staat waardoor ze moeten worden vervangen. De werfzone bevindt zich tussen het complex van Oelegem en de aansluiting met de E313. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken laat AWV de vernieuwing tijdens de zomervakantie uitvoeren. De kostprijs bedraagt 4,6 miljoen euro.