Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart kondigt de grootste investering in zijn geschiedenis aan. Deze zomer wordt gestart met de bouw van een nieuwe rollercoaster die zijn gelijke in de Benelux niet kent en die in een nieuwe themazone komt. Hoeveel die investering dan wel bedraagt, blijft nog confidentieel.

“Onze laatste grote attractie dateert van 2015 met The Forbidden Caves”, vertelt commercieel directeur Peggy Verelst. Dat ging toen om een investering van 5 miljoen. “Een jaar later kwamen we met een virtual reality coaster, de Mount Mara. Dit jaar komt er trouwens een VR 2.0 op de Dreamcatcher. Verder maakten we de voorbije jaren werk van een algemene renovatie van het park en de creatie van een speelzone. Nu is het weer tijd voor iets spectaculairs.”

Duitse fabrikant
Het nieuwe themagebied zal ruim 2ha bestrijken. “De grond was al in ons bezit en verandert van backstage naar frontstage”, legt Verelst uit. De meest spectaculaire attracties zoals de rollercoaster Typhoon en de reuze frisbee Sledge Hammer zullen samen met 2 kleinere attracties deel uitmaken van de nieuwe themazone. Samen dan met het nieuwe paradepaardje: een triple launch coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer. “Je vertrekt in 3 keer. Eerst vooruit, dan achteruit en dan opnieuw vooruit, waarna je de topsnelheid behaalt. Meer details maken we later bekend.” In het voorjaar van 2019 gaat het nieuwe themagebied open.

Als reden voor de investering haalt de commercieel directeur een aantal zaken aan. “We kijken naar wat rondom ons gebeurt en luisteren naar onze bezoekers. In een enquête vroegen die een nieuwe rollercoaster die nog sneller en spectaculairder is. Onze Typhoon dateert alweer van 2004. Die zal worden overtroffen door de nieuwe attractie. Trouwens, als park moet je geregeld vernieuwen om attractief te blijven.”

Bobbejaanland maakt sinds 2004 deel uit van de Spaanse Groep Parques Reunidos.