Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart heeft een van zijn spectaculairste attracties, de Typhoon, stilgelegd nadat er vorige week een ongeval gebeurde. Eén van de karretjes op de rollercoaster remde niet tijdig af waardoor het tegen een ander botste. 5 mensen raakten licht gewond.

“Wanneer een karretje na een rit weer binnenkomt, moet het afremmen”, doet marketing manager Peggy Verelst het verhaal. “Dat gebeurde in dit geval niet. Het botste net voorbij het station tegen een ander karretje dat al klaar stond.” Van de 5 mensen die bij het ongeval gewond raakten, moesten er 2 naar het ziekenhuis met nekklachten.

Meteen na het ongeval werd de attractie stilgelegd. Medewerkers van het pretpark, deskundigen van keuringsinstantie TÜV en van de fabrikant onderzoeken het incident. Wanneer de achtbaan weer open kan, is nog niet duidelijk. De Typhoon dateert van 2004. Bezoekers gaan 4 keer over de kop en de wagentjes halen een maximale snelheid van 80 km/uur.

Yesterdayland
Net dit weekend vindt bij Bobbejaanland de eerste editie plaats van Yesterdayland. Zondag 27 augustus worden verspreid over het park 7 podia opgetrokken en spelen artiesten als The Troggs, The Fortunes en BZN. Er worden zo’n 8.000 bezoekers verwacht.