Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart is 2 keer in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Diamond ThemePark Awards, die zich richten op pret- en dierenparken in België en Nederland. Het Plezantste Land kreeg de award van beste achtbaan en beste show.

De uitreiking gebeurde in safari resort De Beekse Bergen en vond voor de achtste keer plaats. De scores worden toegekend op basis van de stemmen van het grote publiek, een Fan-jury en een Park-jury. In totaal sleepte Bobbejaanland 7 nominaties in de wacht, waarvan er dus 2 werden verzilverd.

Typhoon
De Typhoon kreeg voor de eerste keer de prijs van beste achtbaan. “In alle eerlijkheid kwam die eerste prijs voor ons een beetje onverwacht omdat de Typhoon al bijna 15 jaar 1 van onze topattracties is, maar we zijn er natuurlijk heel blij mee”, zegt woordvoerder Peggy Verelst. Bobbejaanland kondigde onlangs de bouw aan van een nieuwe rollercoaster, de grootste investering ooit in het park.

Met het Fear Theater van Aaron Crow, dat tijdens Halloween vorig jaar te zien was in Bobbejaanland, haalde het park de prijs voor Beste Show van België binnen. Ook al een opsteker. “We doen er alles aan om als entertainment park te blijven scoren bij het publiek met eigentijdse, kwalitatieve shows”, aldus nog Peggy Verelst.

Volgens de organisatie van de Diamond ThemePark Awards scoorde Bobbejaanland overigens in het algemeen heel goed. Het park eindigde in de top-5 van de andere categorieën waarin het nog genomineerd was. “Het toont aan dat Bobbejaanland bijzonder veel troeven heeft en absoluut de moeite is om een bezoekje te brengen”, zegt aldus mede-organisator Patrick Joossens.