bnp paribas fortisDe bankinstelling BNP Paribas Fortis heeft met onmiddellijk ingang de samenwerking stopgezet met Jozef P., zelfstandig uitbater van het kantoor aan de De Nefstraat in Gierle. ‘Ernstige administratieve tekortkomingen’ liggen hiervoor aan de basis. De bank spreekt van ‘een uitzonderlijke maatregel’.

“Er is een onderzoek naar het kantoor in Gierle gebeurd en daaruit zijn zware administratieve tekortkomingen gebleken”, zegt woordvoerder Valery Halloy van BNP Paribas Fortis. “We hebben de samenwerking stopgezet.” Wat die administratieve tekortkomingen zijn, wil de woordvoerder niet kwijt. Wel dat het gaat om een dispuut tussen de bank en het kantoor. “Er zijn geen klanten opgelicht of benadeeld”, benadrukt Halloy. Over het feit of er eventueel strafrechtelijke feiten zijn gepleegd, geeft de bank geen commentaar.

Toekomst onzeker
Naast Jozef P. waren ook zijn echtgenote en dochter werkzaam in het kantoor. Dat bleef vrijdagnamiddag uitzonderlijk gesloten. Gisteren ging het weer open met statutaire werknemers van de bank. “Of het in de toekomst een zelfstandig kantoor blijft of niet, kan ik op dit moment nog niet zeggen”, zegt de woordvoerder.

BNP Paribas Fortis is momenteel bezig met het informeren van de klanten via hun relatiebeheerder. “Het is zeer exeptioneel dat we moeten overgaan tot de stopzetting van de samenwerking met een zelfstandig kantooruitbater. Gelukkig maar”, aldus nog Valery Halloy.