BNP Paribas Fortis Foundation geeft De Pitstop een dikke cheque

de-pitstopDe Pitstop uit Geel, een afdeling van De Waaiburg, ontvangt een award en een cheque van 8.925 euro van de BNP Paribas Fortis Foundation. Die beloont en ondersteunt verenigingen die zich via onderwijs inzetten voor de sociale integratie van kinderen en jongeren in moeilijkheden. Over heel het lan werd 758.000 euro verdeeld over 68 laureaten en 9 bijzondere projecten.

De Pitstop is een trainingscentrum voor kamerbewoning. Er kunnen tot 10 jongeren van 17 tot 20 jaar verblijven die door hun verleden en/of huidige psychosociale problemen onvoldoende vaardigheden hebben om zelfstandig te leven. Naast de gesprekstherapie wil De Pitstop eropuit trekken met de jongeren zodat ze échte ervaringen opdoen en beleven. De bijna 9.000 euro wordt besteed aan kampeermateriaal, fietsen en tandems en aan multimediamateriaal om de activiteiten voor de jongeren aangenamer en diverser te maken.

4,6 miljoen
De awards zijn een van de belangrijkste financiële steunprogramma’s van BNP Paribas Fortis Foundation aan het verenigingsleven. Elk jaar worden de Belgische verenigingen via een projectoproep uitgenodigd om hun projecten in te dienen. Sinds de start in 2010 heeft het Awards-programma al bijgedragen tot de realisatie van 423 initiatieven voor een totaalbedrag van ruim 4,6 miljoen euro.