BNI Zimmerstad is tiende Business Netwerk International in Vlaanderen

BNI zimmerstadMet een feestelijke ontbijtvergadering in Club 30 van voetbalstadion KSK Lierse is dinsdag BNI Zimmerstad boven de doopvont gehouden. Het is de tiende Vlaamse afdeling binnen het Business Netwerk International (BNI). “De leden van BNI zijn stuk voor stuk ondernemers die niet warm lopen voor koude prospectie”, legt Luc Jacobs, regiodirecteur Antwerpen-Mechelen uit. “Ze zijn zich wel bewust van het feit dat goede mond-aan-mond reclame de meeste nieuwe opdrachten oplevert tegen de laagste kost.” BNI Zimmerstad start met 24 leden uit Lier en omgeving, maar de ambitie is om zeer snel de kaap van 30 te ronden.

Hoewel de van oorsprong Amerikaanse aanbevelingsorganisatie wereldwijd al bijna dertig jaar actief is, was BNI tot twee jaar geleden onbekend in Vlaanderen. Luc Jacobs, toen nog accountant, was na een bezoek aan een Nederlandse afdeling meteen enthousiast en vroeg zich af waarom Vlaanderen nog niet op de kaart stond. Nu, twee jaar later, is Luc regiodirecteur voor Antwerpen-Mechelen. “Op dit moment telt Vlaanderen tien actieve afdelingen en zijn er nog twaalf in oprichting.”

“Elke afdeling bestaat uit minstens 22 leden: bedrijfsleiders of werknemers die in hun bedrijf een representatieve functie hebben. Per afdeling wordt slechts één vertegenwoordiger per bedrijfscategorie toegelaten”, zegt Hans Gobien, voorzitter van BNI Zimmerstad en zaakvoerder van Axxior Accountants en Belastingsconsulenten uit Massenhoven.

Geven loont! Met dit motto in gedachten komen de leden van de afdelingen wekelijks bij elkaar. Ze bekijken hoe ze mekaar aan nieuwe opdrachten kunnen helpen, zonder eerst de ‘What’s in it for me’-afweging te maken. Luc Jacobs stelt bovendien dat onderling vertrouwen een kritische succesfactor is. “Niemand gaat een medelid in zijn eigen netwerk introduceren als hij er niet op kan rekenen dat er degelijk werk wordt afgeleverd. Uiteindelijk hangt ook je eigen reputatie er aan vast. Meteen dus ook een soort kwaliteitslabel dat de kracht van het BNI netwerk nog versterkt.”