Nu BNI-chapters als paddenstoelen uit de grond rijzen, mocht kabouterdorp Kasterlee niet achterblijven. In Feestzalen De Casteleer is vanmorgen BNI Pompoenland officieel gelanceerd. 29 ondernemers uit Kasterlee en omgeving maken er deel vanuit. Doel is snel door te groeien naar 35.

Het concept van Business Network International is stilaan bekend: door het geven van aanbevelingen extra business genereren voor de leden. Met Kasterlee erbij zijn er in de Kempen momenteel 6 chapters: Herentals, Laakdal, Mol, Turnhout en Loenhout.

“We zijn een half jaar geleden gestart in Kasterlee”, zegt voorzitter van BNI Pompoenland Robin De Schutter (Netropolix), die voordien 2 jaar actief was bij BNI Neteland in Herentals. “In het begin ging het vrij moeizaam, maar in december zaten we aan 22 leden en vanaf toen is het snel gegaan om het minimum aantal van 25 te bereiken en officieel van start te kunnen gaan.” Over een 2-tal weken wil BNI Pompoenland al aan de 35 leden zitten en dan mag het zich een ‘wall of fame chapter’ noemen.

Jong gemiddelde
“Het valt op dat we een vrij jonge gemiddelde leeftijd hebben”, gaat De Schutter verder. “Heel wat jongere ondernemers dus, maar zeker ook een aantal ervaren mensen, wat zorgt voor een gezonde mix.” Per beroepscategorie wordt slechts 1 vertegenwoordiger toegelaten. Op dit moment zijn er nog mogelijkheden voor een verzekeraar, aannemer,…

Intussen worden ook de eerste stappen gezet voor de oprichting van een BNI-chapter in Hoogstraten, bevestigt Ronny Van Baelen van BNI Kempen-Mechelen.