In ’t Guldenhof in Loenhout wordt vanmorgen het 10de BNI-chapter in de regio Kempen-Mechelen boven de doopvont gehouden. Dat luistert naar de naam Lessius, genoemd naar de beroemde jezuïet Leonardus Lessius die in buurgemeente Brecht werd geboren. De afdeling start met 25 ondernemers. “Maar we willen doorgroeien naar 40”, zegt voorzitter Tomas Mennes, in het dagelijks leven grafisch vormgever.

Zoals bekend steunt BNI op zakelijke aanbevelingen. Bedoeling is dat ondernemers binnen een chapter mekaar aanbevelen en introduceren in hun netwerken. De focus ligt op extra omzet genereren. Per beroepscategorie wordt maar 1 vertegenwoordiger toegelaten. In Vlaanderen zijn er momenteel 64 BNI-chapters die samen meer dan 2.000 leden tellen.

Noorderkempen
Het nieuwe chapter telt ondernemers uit Essen, Brecht, Wuustwezel, Loenhout, Beerse, Hoogstraten. “Eigenlijk uit heel de Noorderkempen”, vat voorzitter Mennes samen. “Heel wat beroepscategorieën zijn al vertegenwoordigd, veel uit de bouwsector. Maar er zijn nog mogelijkheden genoeg. Voor een projectontwikkelaar, een fotograaf, enzovoort. Over een half jaar willen we met 35 leden zijn. Op wat langere termijn is het doel 40.”

Dat er ook al chapters zijn in Zoersel, Brasschaat en Kalmthout, vormt volgens Tomas Mennes geen probleem. “BNI blijft een goede manier van netwerken, in mijn ogen een georganiseerde manier van mond-aan-mondreclame. Je kan op het internet van alles zoeken, maar een betrouwbare partner vinden is nog iets anders. BNI levert goede en waardevolle contacten op.”

BNI Lessius komt elke donderdagochtend bijeen in ’t Schaliënhuis in Loenhout.