Bij de awarduitreiking tijdens het BNI-congres in het Nederlandse Nieuwegein mocht de afdeling Kempen-Mechelen tweemaal naar het podium. De regio telt in Vlaanderen het hoogste aantal BNI-leden per inwoner en daarnaast was er de award voor de meeste gegenereerde aanbevelingen per lid per week. “Precies omwille van die zakelijke aanbevelingen is BNI zo populair”, zegt Ronny Van Baelen, executive director van BNI Kempen & Arr. Mechelen.

Het congres is een jaarlijks gebeuren dat afwisselend in Vlaanderen en Nederland plaatsvindt. Voor het eerst kwam de CEO van BNI wereldwijd, Graham Weihmiller, naar de bijeenkomst en hij reikte persoonlijk de trofeeën uit. Business Network International draait rond het principe ‘Geven Loont’ en dat werd in de praktijk gebracht door de grote baas een Duvel toe te schuiven.

1 jaar en 2 trofeeën
BNI ging 5 jaar geleden van start in Vlaanderen. In de regio Kempen-Mechelen telt de organisatie momenteel 322 leden verdeeld over 10 chapters. “In mei vorig jaar ging ik van start als regiodirecteur. Het is leuk om na 1 jaar al 2 trofeeën in ontvangst te mogen nemen”, reageert Ronny Van Baelen op de prijsuitreiking in Nederland.

“In de Kempen zijn we sterk gegroeid met een aantal mooie groepen. Het nieuwe chapter in Loenhout bijvoorbeeld telt al 35 leden. De uitdaging bestaat er nu in om de groepen te laten doorgroeien tot minstens 40 leden en dan ook locaties te hebben waar ze wekelijks kunnen samenkomen. Verder moeten we BNI nog meer als kwaliteitsmerk in de markt zetten. Een BNI-lid staat voor kwaliteit en daarop kan je vertrouwen, zo moeten we nog duidelijker maken”, besluit de regiodirecteur.