Blok verhuist naar nieuw pand aan de rand van Herentals

DSC_3377Blok Security en Projects heeft zijn vestiging aan de Rode Kruisstraat in het centrum van Herentals ingeruild voor nieuw pand buiten de Ring, namelijk aan de Herenthoutseweg. Daar is niet alleen parking voor de deur, maar ook meer zichtbaarheid en een grotere showroom met bureauruimtes.

“Het begon allemaal met het bijmaken van sleutels”, blikt zaakvoerder Marino Bernardon terug. “Dan begonnen mensen te vragen naar sloten, deuren, ramen en zo verder. Zo breidde ons aanbod almaar uit.” Tegenwoordig levert Blok zowel kluizen en brandkasten, traliewerk maar ook rolluiken, zonnewering, terrasoverkappingen en sectionaalpoorten. De activiteiten werden uitgesplitst in Blok Security – alles wat met beveiliging heeft te maken – en Blok Projects, de overige.

Multi merken
Blok werkt samen met de bekendste leveranciers in de sector maar profileert zich nadrukkelijk als een multi merken installateur. “Zo kunnen we een compleet gamma aanbieden, van prijsbewust naar top en design”, aldus Bernardon. In de 500 vierkante meter grote showroom krijgt de bezoeker een aantal voorbeelden te zien. Daarnaast zijn er nog 250 vierkante meter bureauruimte en 180 vierkante meter stockeerruimte in de kelder.

Blok huist nu in een pand waar vroeger een bakkerij en een vestiging van Fruitmarkt Cools waren ondergebracht. Het nam een klein half jaar in beslag om dat te verbouwen naar de nieuwe vestiging. De verhuizing ging gepaard met de aanwerving van een nieuwe commerciële medewerker voor de buitendienst. Blok heeft daarmee 11 vaste medewerkers in dienst.