Blok Security / Projects vervijfvoudigd omzet op twaalf jaar

blokMet de slogan ‘veiligheid en comfort voor woning en bedrijf’ heeft Blok Security / Projects uit Herentals het klantenbestand door de jaren heen uitgebreid tot meer dan 8000 bedrijven en meer dan 20.000 particulieren. “Ons team bestaat momenteel uit 8 personen waarbij ieder individueel zijn eigen specialiteit heeft”, zegt zaakvoerder Bernardon Marino. De vooruitzichten voor de werkgelegenheid bij de Kempense firma zijn positief. “Door de gestage groei en de lopende onderhandelingen voor een groot onderhoudscontract kan het zijn dat wij dit jaar nog 2 à 3 extra krachten moeten aanwerven.” Momenteel is de omzet zelfs vervijfvoudigd in vergelijking met 2001.

logo BlokBlok Security / Blok Projects is in 2001 ontstaan door de samenvoeging van code sleutel Blok (slotenmakerij) en Bernardon M. bvba (aluminium ramen en deuren). “Onder de noemer Blok Security verdelen en plaatsen wij o.a. veiligheidssloten, brandkasten, veiligheidsdeuren, elektronische sloten”, legt Marino uit. “In de winkel kan iedereen terecht voor alles wat met sloten en sleutels te maken heeft.” Blok Security zit in de top 10 van Belgische slotenmakers qua stock en omzet van sleutel gerelateerde producten. Zij verdelen exclusief twee producten op de Belgische markt. “Wij leveren en plaatsen schaarhekken die wij laten vervaardigen in Italië en Spanje. Dat is een zeer elegante oplossing voor de beveiliging van etalages en inkomdeuren, maar ook in privéwoningen worden er onder andere slaapkamervensters mee beveiligd. Verder hebben we ook de exclusiviteit over de Multifilm zonwering, een product uit Duitsland waar wij identieke resultaten mee halen als buitenzonwering.”

Onder de noemer Blok Projects werd enkele jaren geleden een samenwerking opgezet met Winsol uit Izegem. “Dankzij hun uitgebreid gamma kunnen wij onze klanten nu voorzien van ramen en deuren in PVC of Aluminium, alle mogelijke zonweringen, terrasoverkappingen, alle mogelijke rolluiken, sectionale poorten en een uitgebreid gamma binnendecoratie. Dit monteren wij allen met  eigen personeel. Wij zijn dan ook officieel erkend Winsol Dealer.” Blok Projects is ook exclusief verdeler van Corradi terrasoverkappingen uit Italië. “Wij zijn geselecteerd als Corradi Ambassadeur. Dit betekent dat we steeds als eerste op de hoogte worden gebracht van alle nieuwigheden en product updates.”

Blok Security werkt zowel voor particulieren, bedrijven, als de overheid. “Een van onze grootste klanten is Zorgbedrijf Antwerpen – OCMW Antwerpen waar wij het onderhoud en herstellingen op ons nemen van alles wat met ramen – deuren – poorten – zonwering en rolluiken te maken heeft.” Ook veel andere grote namen staan in het klantenbestand, zoals Bobbejaanland, Mccain, Total raffinaderij, bouwbedrijf Thijs, bouwbedrijf De Peuter, Lubrizol, Zwartgoor Merksplas, enzovoort.