Blik op toekomst tijdens Voka Réveillon (part 2)

reveillonWe naderen met rasse schreden het einde van het jaar, traditioneel een moment van achteruitkijken en vooruitblikken. Ook Voka Kempen doet dit tijdens de jaarlijkse Réveillon, dit jaar bij AGC Glass Europe in Mol.

De Réveillon is in de eerste plaats een netwerkevent waar vijfhonderd Kempense ondernemers in een ontspannen sfeer het glas heffen op de toekomst. ‘Toch zorgen we ook voor de nodige inhoud’, zegt Ronny Van Broekhoven, voorzitter van Voka Kempen.

Voor Voka zijn groei en goesting de thema’s van 2014. Verschillende Kempense Captains of Industry zullen tijdens het event hun glasheldere kijk op de toekomst uit de doeken doen. Voka Réveillon vindt plaats op 12 december 2013 vanaf 18.00 uur bij AGC Glass Europe, Voorstraat 27 in Mol. Meer informatie en inschrijven via deze link.

Op Made in Kempen kreeg je vorige week al een voorproefje, dit is het laatste:

Ronny Van Broekhoven, voorzitter Voka – Kamer van Koophandel Kempen over motoren van groei voor de Kempen:

De omgeving waarin wij vandaag zaken doen is turbulent. Ik gebruik graag het beeld van een boot op een woelige, soms zelfs woeste zee. Alle opvarenden worden grondig door elkaar geschud en we moeten echt wendbaar zijn om onze boot varende te houden. Ik ben ervan overtuigd dat de mens Kempenaar en onze Kempense ondernemers deze woelige wateren het hoofd kunnen bieden.

Jef Lembrechts, gedelegeerd bestuurder, Vanhout:

Respect en positivisme. Als regio maken wij het verschil door onze mensen: zij zorgen voor de nodige innovaties!  Ik merk een mentaliteitswijziging die mij heel hoopvol stemt. Wij zijn misschien wat duurder, maar onze mensen zijn – nog meer in de nabije toekomst – positief ingesteld, goed opgeleid en betrokken bij hun werk.

Kurt Van Doninck, General Manager, Nike:

Duurzame innovatie. Innoveren ja, maar als de innovatie niet duurzaam is, heeft ze geen toekomst. Dit betekent ook dat we onze jonge talenten in de juiste richting moeten ontwikkelen, zij gaan de innovaties moeten initiëren en realiseren.

Dirk Fransaer, gedelegeerd bestuurder, VITO:

Duurzame groei! Diepe geothermie, waarbij we de warmte uit de ondergrond gebruiken voor de productie van warm water, zal een enorme boost geven aan de Kempense economie. In een ideaal scenario komt er een injectie van 6,4 miljard euro in de Kempense economie tussen 2015 en 2025.