Peter Schildermans (32 j.) heeft de Pop Poll-ideeënwedstrijd van startersinitiatief Bizidee in Vilvoorde gewonnen. Dat leverde hem een cheque voor advies ter waarde van 4.000 euro op. De startende ondernemer wil begin volgend jaar een klimzaal openen in Turnhout, maar eerst is het nog wachten tot de locatie rond is.

Meer concreet wil Peter Schildermans een boulderzaal bouwen. “Boulderen is een discipline binnen de klimsport waarbij je tegen een muur met een maximum hoogte van 4,5m klimt”, legt hij uit. “Je bent niet vastgehaakt aan een touw. Als het misgaat, kom je op een valmat terecht. De uitdaging bestaat erin om boven te geraken. Aan de hand van kleuren zijn er verschillende moeilijkheidsgraden uitgezet.”

Het hoeft niet gezegd dat de initiatiefnemer zelf een geoefend klimmer is. Beroepshalve werkt hij nu voor de Vlaamse overheid. “Het worden mijn eerste stappen als zelfstandig ondernemer”, vertelt hij. “Ik heb 7 jaar in Brussel gewoond en sinds een jaar terug in Turnhout. Ik merk dat er in Turnhout initiatieven worden genomen die de stad opnieuw meer schwung en pit geven. Daar wil ik een bijdrage aan leveren.”

Oostenrijkse schilder
Momenteel lopen onderhandelingen over een locatie. Niettemin hoopt hij begin 2018 de deuren te openen. De klimzaal krijgt de naam Gustaaf Klimt, enerzijds een verwijzing naar het klimmen en anderzijds naar de Oostenrijkse schilder Gustav Klimt. “Elementen uit zijn werk nemen we mee in het interieur”, verklapt Schildermans. Verder komt er een centrale bar in de klimzaal, die de nieuwe place to be in boulderland moet worden.