© Jürgen Doom

© Jürgen Doom

De bedrijven Biwood uit Herentals en MT Construct uit Olen slaan de handen in mekaar. Beide zijn actief in de keuken- en interieurbouw en treden voortaan samen naar de markt. De showroom blijft in Olen, de productie vindt onderdak in Herentals. “Momenteel blijven beide namen nog bestaan”, benadrukt Capucine Cogels, marketing- en communicatieverantwoordelijke.

Midden februari beslisten Christophe Suerickx (Biwood) en Tim Meeus (MT Construct) een partnership aan te gaan. De productie van interieurs en binnenschrijnwerk gebeurt voortaan in het gezamenlijk atelier in Herentals. “Met het verenigen van onze ateliers hebben we kunnen investeren in de nieuwste machines en technologie om zo de kwaliteit tot een nog hoger niveau te brengen”, zeggen de twee. “Dit gaat natuurlijk nog altijd gepaard met aandacht voor het vakmanschap en de ambacht.”

MT Construct ontving vorig jaar nog het Handmade in Belgium-label van Unizo voor de ambachtelijke manier van produceren. Beide bedrijven samen stellen 12 mensen te werk waaronder interieurarchitecten, schrijnwerkers in het atelier, plaatsers, enz.