biobestBiobest uit Westerlo, een belangrijke speler op de markt van de hommelbestuiving en biologische gewasbescherming, kondigt de overname aan van Real IPM Kenya Ltd. Real IPM is een marktleider op het gebied van biologische bestrijding in Oost-Afrika. Met deze overname krijgt Biobest een stevige voet aan de grond in een deel van de wereld waar het tot dusver niet aanwezig was. De transactie zal naar verwachting begin 2017 worden afgerond, na de goedkeuring van de bevoegde Keiaanse autoriteiten.

Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest: ”Ons doel is om wereldwijd te voldoen aan de noden van telers van de voor ons strategische gewassen. Oost- en Zuid-Afrika zijn belangrijke gebieden voor de bloementeelt en de tuinbouw, maar ook voor citrus en andere gewassen die in openlucht worden geteeld. Met Real IPM Kenya worden we meteen een belangrijke speler in dit deel van de wereld. Wij zijn onder de indruk van de sterke marktpositie die het bedrijf heeft uitgebouwd en stellen het daarom erg op prijs dat oprichter Henry Wainwright nog een tijdlang de leiding behoudt.”

Complementair
“We hebben er alle vertrouwen in dat wij op basis van ons eigen productassortiment en onze R&D-pijplijn, het productgamma van Real IPM verder kunnen versterken. Samen kunnen wij nog meer complete en effectieve oplossingen bieden aan de Afrikaanse teler. Het productassortiment van Real IPM Kenya en haar partnerorganisatie Real IPM UK is ook in andere markten complementair aan ons eigen aanbod. Verder is het een belangrijk competitief voordeel om een sterke productie-infrastructuur in Oost-Afrika te hebben. Dankzij de goede productieomstandigheden voor biologische bestrijders kunnen klanten ter plekke rekenen op een hoge kwaliteit aan zeer competitieve prijzen. Dat verklaart waarom het bijzonder moeilijk is om sterk te staan op deze markt, zonder lokale productie.”