Biobest viert duizendste geregistreerde websitebezoeker

biobestBiobest uit Westerlo heeft zijn duizendste geregistreerde websitebezoeker in de bloemetjes gezet sinds de nieuwe site online ging in januari van dit jaar. De Nederlandse bloemenkweker Marius Mans uit Brakel kreeg van Biobest-adviseur Bart Joosten een pakket Belgische bieren.

De nieuwe website van Biobest biedt bezoekers de mogelijkheid om hun persoonlijke gegevens achter te laten en zich te registreren. Zo hebben ze toegang tot alle website informatie en zo ze willen, krijgen ze op maat gesneden gewasinformatie. Daarnaast kunnen ze ook intekenen op de tweemaandelijkse nieuwsbrief boordevol nuttige berichten.

Biologie boven chemie
De gelukkige runt de bloemenkwekerij Mans Flowers samen met zijn gezin. Op het vlak van plaagbestrijding maakt hij gretig gebruik van de nieuwste technologieën. Waar mogelijk probeert hij biologische bestrijding toe te passen door het uitzetten van nuttigen. Zo houdt hij wittevlieg, trips, spint en mineervlieg onder controle. “De jongste jaren is het aanbod aan toegelaten chemische middelen dermate gekrompen dat we wel naar alternatieven moesten zoeken,” zegt Marius. “Maar sowieso verkies ik biologie boven chemie omdat ik weet dat pesticiden schade aanbrengen aan mijn gerbera’s. Nu gebruik ik enkel nog pesticiden in de vorm van correcties als het echt niet anders kan.”

Wat hij vindt van de nieuwe website van Biobest? “Ik bezoek hem regelmatig want je vind er heel wat nuttig info op. De lijst van neveneffecten vind ik vooral heel handig. Als je een bepaald product gebruikt, wil je natuurlijk weten of je daarmee niet je nuttigen schaadt.”