Biobest uit Oevel kondigt opnieuw een overname aan, namelijk van Distribuciones Imex uit Mexico, een verdeler van milieuvriendelijke oplossingen voor plantengezondheid en bestuiving. Begin deze maand maakte het ook al een meerderheidsparticipatie bekend in het Deense Borregaard Bioplant en zijn Zweedse dochterfirma Biobasiq Sverige, met een optie tot een volledige overname. “We volgen een ambitieuze groeistrategie: we zetten tegelijk in op interne groei en op groei door overnames”, zegt CEO Jean-Marc Vandoorne.

Imex starte in 2002 met het importeren van hommels via de Canadese vestiging van Biobest. In 2008 richtten beide bedrijven de joint-venture Biobest Mexico op voor de productie van hommels en nuttige insecten. Imex was verantwoordelijke voor de distributie ervan naar de Mexicaanse tuinbouw.

Uitstekende partner
“De Mexicaanse markt voor onze producten is in volle groei”, zegt Hugo Hernandez, CEO van Imex, die ook na de overname aan het roer blijft. “We zijn ervan overtuigd dat Biobest een uitstekende partner voor de toekomst zal zijn. Onze samenwerking is altijd zeer vlot verlopen. Eerst toen we hommels en andere nuttige insecten importeerden en later, toen we ook samen gingen produceren. De samenwerking biedt nu een sterke basis om te werken aan de verdere integratie van onze activiteiten in Mexico.”

“Dit is het perfecte moment voor een win-winovereenkomst met deze trouwe partner sinds jaren”, aldus Jean-Marc Vandoorne. “Met deze overeenkomst verzekeren we continuïteit op lange termijn en zullen we ons marktaandeel in deze veelbelovende markt verhogen. Net als bij onze vorige overnames zullen we ook hier inzetten op continuïteit, het behoud van de bestaande kennis en een stapsgewijze uitbouw van het bestaande netwerk.”