Biobest uit Oevel heeft een meerderheidsbelang verworven in Borregaard Bioplant en zijn Zweedse dochterfirma Biobasiq Sverige, met een optie tot een volledige overname. De 2 bedrijven zijn een toonaangevende leverancier van biologische oplossingen voor de tuinbouwindustrie in Scandinavië. Voor Biobest betekent de deal een kans om zijn activiteiten op de Scandinavische markt te versterken.

Borregaard Bioplant zal zijn werking op een autonome manier voortzetten en oprichter Steen Borregaard blijft aan het roer. “Na meer dan 30 jaar in de sector was het logisch om op zoek te gaan naar een langetermijnpartner. Biobest, sinds vele jaren 1 van onze gewaardeerde leveranciers, was de logische keuze. Het strategische partnerschap met Biobest zorgt ervoor dat onze firma zich op een duurzame wijze verder kan ontwikkelen en dat komt alle betrokkenen ten goede.”

Past in strategie
Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest: “Ik ben er trots op dat een zeer gerespecteerde onderneming als Borregaard Bioplant onze lange samenwerking waardeert en beslist heeft Biobest te aanvaarden als aandeelhouder en strategische partner. Wij weten dat Steen en zijn team gedreven zijn om aan hun klanten een uitstekende service en innovatieve oplossingen te bieden. Deze overeenkomst past perfect in onze strategie om wereldwijd een sterke band met de telers uit te bouwen en om hen een compleet gamma natuurlijke oplossingen aan te bieden.”

Borregaard Bioplant en de Zweedse dochter stellen 15 mensen tewerk en realiseren 4 miljoen euro omzet.