Biobest uit Oevel heeft zijn stand in het World Horti Center in Naaldwijk (NL) opgefleurd met een bijzonder kunstwerk. Het is vervaardigd uit 350 oude teenslippers die werden opgevist uit de oceaan en heeft de vorm van een hommel.

“Teenslippers zijn het meest gedragen schoeisel ter wereld”, weet Lise Verachtert van Biobest. “Ze zijn goedkoop en in minderbedeelde delen van de wereld zeer populair. Onder andere door een minder ontwikkeld recyclagesysteem eindigen veel van deze slippers uiteindelijk in een oceaan en vormen ze een onderdeel van de ‘plastic soep’.”

Kenia
Veel van deze slippers spoelen aan op de stranden van onder meer Kenia. De sociale onderneming Ocean Sole in Kenia geeft de slippers een nieuwe bestemming door ze van de stranden op te ruimen, te reinigen en om te vormen tot kunstwerken. Naast het schoonmaken van de oceaan en de stranden biedt ze werk aan zo’n 70 kunstenaars en andere medewerkers.

“Via het laten vervaardigen van deze prachtige hommel dragen wij graag een steentje bij aan dit initiatief voor het verduurzamen van onze planeet”, aldus nog Lise Verachtert.