Biobest Group uit Oevel heeft een meerderheidsbelang verworven in Ivog biotechnical systems uit het Duitse Neusaess. Het bedrijf is 1 van de belangrijkste producenten van vangplaten en –rollen ter wereld. Telers gebruiken die producten om de evolutie van schadelijke insecten in hun serres op te volgen.

Ivog werd in 1983 de eerste commerciële producent van vangplaten. Sinds 2001 heeft Biobest de producten in zijn gamma. “We hebben in 2017 belangrijke investeringen gedaan om onze productiecapaciteit aanzienlijk te vergroten”, zegt CEO Joachim Schneider van Ivog. “De komst van Biobest als aandeelhouder betekent voor ons een springplank naar nog meer succes. Dit is de ideale gelegenheid om onze krachten in R&D te bundelen.”

Volgens CEO Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest, betekent de kapitaalinstap, die eind 2017 werd ondertekend, een mooie afsluiter van een jaar waarin Biobest een spectaculaire groei kon realiseren, dit zowel via een interne groei als via fusies en overnames.

Gezamenlijke investeringen
“Ivog is al vele jaren een gewaardeerde partner van ons”, zegt hij. “Deze transactie stelt ons in staat om meer betrokken te raken bij de productie van deze belangrijke en groeiende productlijn van vangplaten en –rollen. Ons aandelenbelang zal gezamenlijke investeringen in innovatieve producten en geavanceerde productietechnologieën vergemakkelijken.”

Biobest, dat startte als een hommelkwekerij, vierde vorig jaar zijn 30ste verjaardag en nam bij die gelegenheid nieuwe kantoren in Oevel in gebruik.