Bio-Thermie gelooft in markt voor zonneboilers

zonneboiler_standaardDe Groep Energieconcepten heeft met de BVBA Bio-Thermie een nieuw initiatief gelanceerd in de markt van de zonneboilers. Het bedrijf uit Arendonk is opgestart als groothandel  voor hoge rendementssystemen en viseert vooral de installateurs.

De markt voor groene energie is vandaag heel wisselvallig. Dat heeft voor een groot stuk te maken met de besluiteloosheid van de overheid die om de haverklap eerder uitgevaardigde maatregelen wijzigt.  Energieconcepten heeft in dit opzicht oa. de neergang van de markt voor fotovoltaïsche zonnepanelen moeten verwerken.

Manu Leys en zijn partner Tom Teunkens zijn er echter van overtuigd dat de markt voor groene energie een grote toekomst heeft. “Volgens mij zal de markt op termijn wel herstellen en opnieuw gaan groeien. Vandaar dat wij ook investeren in de verdere ontwikkeling van hoogendements-zonneboilersystemen. Wij verdelen binnen onze BVBA Bio-Thermie de merken Tisun en Klöben, twee bekende emblemen die het uitstekend doen.”

De groep Energieconcepten tekent onderhand voor een omzet van pakweg 5  miljoen euro. De onderneming stelt zeven jaar na de opstart al 20 mensen tewerk.  Tot de groep behoort sinds kort overigens ook nog Groenhuizen.be, een gespecialiseerde onderneming in houtskeletbouw en renovatie.