Binnenkort ook Media Markt in Turnhout

media marktMultimediaketen Media Markt – Saturn Belux de komende drie jaar tien nieuwe winkels openen en een tiental bestaande winkels moderniseren. Die bouwplannen zijn goed voor een investering van 30 miljoen euro. Eén van die nieuwe winkels wil het bedrijf in Turnhout openen. Dat meldt Media Markt – Saturn Belux in een persbericht naar aanleiding van de lancering van de internetwinkel www.mediamarkt.be.

De eerste nieuwe winkel zal later dit jaar op 27 november in Mechelen de deuren openen. Naast Turnhout plant Media Markt – Saturn Belux ook nieuwe winkels in Doornik en Waver. Via de onlinewinkel wil Media Markt op termijn 10 procent van de Belgische omzet genereren. De onderneming heeft momenteel 22 winkels in België en 2 in Luxemburg. De Media Markt zou zich in Turnhout naast familiezaak De Kraker vestigen.

Media Markt-Saturn Belux werd in 2002 opgestart en was vorig jaar goed voor 697 miljoen euro omzet, waarvan 646 miljoen euro in België. Tegen 2016 mikt de elektronicaketen op 1 miljard euro omzet en 20 procent marktaandeel. Nu is dat naar eigen zeggen 14 procent.