Binnenkort havengebonden en logistieke opleidingen bij Voka Kempen

portilogVoka – Kamer van Koophandel Kempen is een samenwerking aangegaan met het Antwerpse vormingscentrum Portilog. Dankzij dit partnership zullen vanaf september 2014 ook in de Kempen praktijkgerichte havengebonden en logistieke opleidingen worden aangeboden.

De core business van Portilog bestaat uit het organiseren van gespecialiseerde opleidingen en vervolmakingsprojecten op gebied van vier pijlers: scheepvaart, expeditie, logistiek en douane. Het doel van Portilog is om de opleidingsportefeuille aan te bieden in de Vlaamse havens en het logistieke Vlaamse hinterland. Door kennisoverdracht op gebied van de vier pijlers wil het vormingscentrum mee de schouders zetten onder de ontwikkeling van Vlaanderen als logistieke kennisregio.

Met deze samenwerking geeft Voka – Kamer van Koophandel Kempen een antwoord op de vraag uit het bedrijfsleven in de regio Kempen naar gespecialiseerde opleidingen logistiek. Bedrijven hebben meer behoefte aan logistieke vorming omdat de supply chain en logistiek van de meeste ondernemingen de jongste jaren alleen maar complexer is geworden. Bovendien verandert het logistieke landschap razendsnel en is het voor onze ondernemers van wezenlijk belang dat ze op de hoogte blijven van de allernieuwste trends en ontwikkelingen.

De cursussen worden gegeven in het Logistiek Innovatie en Training Centrum (LITC) in Laakdal. Meer informatie over de opleidingen die Portilog in samenwerking met Voka – Kamer van Koophandel Kempen geeft, vindt u op de websites www.voka.be en www.portilog.be