bimmoDe vastgoedinvesteringsmaatschappij BIMMO is de nieuwe eigenaar van het Dansaert Park in Groot-Bijgaarden. Het bedrijf uit Schilde kocht het retailpark van de vastgoedbeheersmaatschappij Mitiska Reim uit Groot-Bijgaarden. Het Dansaert Park heeft een winkeloppervlakte van 8.300 vierkante meter en telt 240 parkeerplaatsen. Dit nieuwbouw winkelpark werd geopend in april 2015 en is volledig verhuurd aan in totaal 10 handelszaken: McDonald’s, Jims Fitness, Ava, Hunkemöller, JBC, Torfs, Zeb, E5-Mode, Bio Planet en Pizza Hut. Met de ontwikkeling van het retailpark en het bijhorende KMO-park werden 120 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd.

Past in strategie
Johan De Bie, eigenaar en gedelegeerd bestuurder van BIMMO nv: “De aankoop van Dansaert Retail Park past volledig in de strategie van de Bimmo Groep om verder complete retailparken te ontwikkelen en erin te investeren. Gezien Bimmo gegroeid is uit de oprichting van de doe-het-zelfzaken Selfmade, nu aangesloten bij Hubo, de tuincenters Tuincomfort en de speelgoedwinkels FUN, is de aankoop van een bijkomend park, met voornamelijk winkels uit de fashion-branche, een gepaste diversificatie in de uitbreiding van haar huurders. Het Dansaert Park dient geleidelijk te evolueren tot een beleveniscentrum, zoals ook SCHILMart in Schilde binnen aanzienlijke tijd eveneens zijn aantrekking in die zin zal verhogen door een totale vernieuwing en uitbereiding.”

BIMMO nv is actief in winkelvastgoed op AAA-toplocaties over het hele land, waaronder de retailparken in Schilde (SCHILMart), Edegem, Kontich, Sint-Martens-Latem, Merelbeke, Grimbergen en Aubagne (F.), die 100 % zijn verhuurd.