BiM levert eerste op maat gemaakte inpakmachine

bimBiM uit Meerhout, wat staat voor Belgian Industrial Machines, heeft zijn eerste op maat gemaakte flowpacker geïnstalleerd bij chocoladebedrijf Libeert in Komen. Zo’n flowpacker is een verpakkingsmachine in roestvrij staal waarmee zowel food als non-foodproducten die tegen omgevingsfactoren moeten worden beschermd, aan hoge snelheid kunnen worden ingepakt. Voor het einde van het jaar installeert BiM nog twee machines in Sint-Niklaas en in Zwitserland.

Business development
Zaakvoerder Sven Geukens richtte het bedrijf in 2010 op. Hij kende vooral de technische kant van het verhaal door zijn jarenlange ervaring in het onderhoud en herstel van verpakkingsmachines. “Ik liet me al adviseren op technisch en marketingvlak, maar dan bleven we wachten tot we werden benaderd. Het ontbrak ons aan actieve sales”, vertelt Geukens. Via het project Intrapreneurship van Innotek vzw kwam hij in contact met coach Walter Schoenmaekers, die hem bijstond op het vlak van business development. “We zijn de Vlaamse markt actief gaan benaderen”, aldus Geukens. “En daar blijft onze focus, met daarna de Benelux.”

Intussen heeft BiM naast de zaakvoerder nog vier mensen extra in dienst. Het bedrijf bouwt de inpakmachines van nul af helemaal zelf. De flowpacker heeft een basisontwerp dat vervolgens op maat van de klant wordt afgewerkt. Coach Walter Schoenmaekers maakt intussen deel uit van de raad van advies van het bedrijf met wie de zaakvoerder elke zes weken samen zit.