Op de kop 95 deelnemers hebben in de periode 2016-17 met succes een Plato-project van Voka-Kempen doorlopen. Om dat te vieren bliezen ze verzamelen in de Ambrosiushoeve in Westerlo. Een schooljaar lang leerden ze onder begeleiding van ervaren peters en meters focussen en goede keuzes maken.

Het Plato-concept ondersteunt al meer dan 25 jaar KMO-bedrijfsleiders via het peterschapsprincipe. Ervaren bedrijfsleiders nemen elk een kleine groep van leergierige mensen onder hun vleugels. De focus lag dit jaar op leiderschap, Next Generation en er was een groep rond sales & marketing.

Vriendschappen
“Als werkgeversorganisatie zijn we blij dat we zo’n prachtig project mogen hosten”, zegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka-Kempen. “Tijdens Plato-trajecten ontstaan echte vriendschappen tussen de leden, vriendschappen die het traject overstijgen. De deelnemers pikken verschillende zaken op waar ze in hun eentje nooit waren opgekomen. Ook stellen we vast dat de jonge ondernemers geregeld de peters en meters verrassen met hun jeugdige aanpak en dat zij dus ook die ervaren rotten laten bijleren.”

Tijdens de feestavond kwam Kris Gijbels, zaakvoerder van de groothandel in groenten en fruit Euro Gijbels in Geel en vader van 2 afzwaaiende Platonisten, de afgestudeerden inspireren met zijn internationaal verhaal.