Een gezonde geest in een gezond lichaam, gekoppeld aan een aantrekkelijke werkgever zijn. Dat is de boodschap achter een nieuw initiatief bij ICT-bedrijf VanRoey.be met hoofdkantoor in Turnhout. Voortaan kunnen de medewerkers ’s middags aanschuiven voor een gezonde boterhammenlunch. “Ontzorgen is 1 van de nieuwe speerpunten”, zegt general manager van Van Roey ICT Group Pat Van Roey.

Pat Van Roey haalde de mosterd – nu ja – bij Google tijdens een bezoek aan Sillicon Valley, waar de medewerkers ’s middags met lekker eten worden verwend. “De gezellige sfeer die hierbij ontstond, inspireerde me om iets gelijkaardigs ook bij ons te introduceren.”

Minder stress
HR-manager Karin Versmissen was meteen enthousiast. “Als sterk groeiend bedrijf vinden we het belangrijk medewerkers te ontzorgen. Door het aanbieden van onze boterhamlunch hebben onze medewerkers ’s morgens weer wat minder stress of moeten ze ’s middags niet meer halsoverkop op zoek naar belegde broodjes of zelfs pizza of frietjes. Zo eten heel wat van onze mensen nu regelmatiger en gezonder, en is er nog tijd over voor een babbeltje of zelfs een wandeling.”

Dagelijks is er vers brood, (mager) beleg en een selectie seizoensgroenten. En met het oudere brood kan er een croque-monsieur worden gemaakt.

Waar er vroeger ’s middags amper beweging was, wordt de keuken bij VanRoey.be nu dagelijks door zo’n 60-tal collega’s gebruikt. Pat Van Roey: “Vroeger waren er veel collega’s die achter hun computer aten. Of non-stop bleven doorwerken, zonder te eten. Nu zit iedereen samen aan tafel en beginnen ze tegen mekaar te praten. De interne communicatie loopt beter en nieuwelingen zijn sneller geïntegreerd.”

Het bedrijf bekijkt nu ook samen met studenten van Thomas More hoe het als werkgever ook sport en beweging kan laten aansluiten op de werkuren.