Kippenkwekerij Klaasen & Co uit Ravels is in een joint venture gestapt met sectorgenoot Lisabeth uit Deinze. Samen brengen ze een nieuwe Belgische kip op de markt die luistert naar de merknaam Gallux. “Ze is gekweekt met respect voor dier, milieu en consument”, klinkt het. De sector kan er weldra mee kennismaken op de vakbeurs Taviola in Kortrijk.

Tony Klaasen, managing director bij Klaasen & Co, legt uit: “Net als Lisabeth nv zijn we een lokaal en familiaal gerunde kippenkwekerij die veel belang hecht aan duurzaamheid en welzijn. We vonden elkaar in onze zoektocht om de consument een betaalbaar én eerlijk stukje kip aan te kunnen bieden.”

Kwaliteitskip
Daartoe richtten de bedrijven de joint venture LKC Poultry (Lisabeth Klaasen Concepts Poultry) op en gingen ze een samenwerking aan met gelijkgestemde partners. Klaasen: “Met LKC Poultry beheersen we de volledige keten. Al onze Gallux-kippen worden in onze broeierij geboren en op een dier- en milieuvriendelijke manier grootgebracht. Ze scharrelen vrij rond en krijgen natuurlijk daglicht. In onze eigen mengvoedereenheid produceren we zelfs eigenhandig het voeder. We controleren het hele proces, van ei tot bil. En kunnen dus met 100% zekerheid een respectvol gekweekte kwaliteitskip voorschotelen.”

Van 11 tot 13 maart stelt LKC Poultry het nieuwe project voor op de voedingsbeurs Taviola in Kortrijk Xpo. Met de partners Lammens nv (Torhout), Pludis (Bree) en Chickenmasters (Deinze) werd een breed productengamma uitgewerkt, van braadkippen tot chipolata’s. Ze zullen verkrijgbaar zijn bij de kwaliteitsslager. “We hopen met dit initiatief te voldoen aan de behoeften van de hedendaagse consument”, aldus nog Tony Klaasen.