Bij deze bedrijven kijk je zondag achter de schermen

Open BedrijvendagZondag 2 oktober vindt opnieuw de Voka Open Bedrijvendag plaats. Tal van bedrijven zwieren dan tussen 10 en 17 uur hun deuren openen en gunnen de bezoekers een blik achter de schermen.

In de Kempen nemen volgende ondernemingen deel: Energieconcepten (Arendonk), Badweelde (Beerse), Verona Ramen (Booischot), Gebo (Dessel), Ecohuis – Houtskeletbouw (Herentals), Hoorcentrum Aerts (Herentals), Impressa (Herentals), RG Tegel (Massenhoven), Autobanden Boons (Mol), IOK Afvalbeheer – Milieubedrijf Olen/Geel (Olen), Tuytelaers (Ravels), Hoeve Hoogland (Tielen), Astra Sweets (Turnhout), G&A Motors (Turnhout), Solarpro (Turnhout) en Kamp C (Westerlo).

Kennisregio
De campagneslogan voor dit jaar luidt ‘S.T.E.M. voor de toekomst’. S.T.E.M. staat voor science, technology, engineering en mathematics en is de verzamelnaam voor alle techn(olog)ische, wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen. “Door een nakend tekort aan dergelijke profielen in Vlaanderen komt de sterke positie van Vlaanderen als kennisregio in gevaar”, zegt Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van Essenscia Vlaanderen en lid van het STEM-platform. “Onze jongeren scoren nochtans voortreffelijk in de S.T.E.M.-vakken, maar kiezen er steeds minder voor om in die richting verder te studeren of ermee aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Jammer, want we hebben hen nodig op alle niveaus en in alle sectoren.”

“Door dit thema als rode draad te nemen wil Voka Open Bedrijvendag deze vakken en beroepen een imagoboost geven en aantonen dat er heel wat spectaculairs mee te beleven valt”, bevestigt Matthias Lievens, directeur van Voka Open Bedrijvendag.