Bij Amival ademt iedereen kwaliteit

AmivalAmival heeft het toepassingsgebied van haar ISO 9001-certificaat verruimd. Naast het herverpakken voor de farmaceutische sector vallen voortaan ook de postsorteeractiviteiten, het locatiewerk en het verpakken van spellen onder de normering.

Amival is al meer dan 50 jaar een gekende naam in de Kempen en stelt 500 personen met een handicap te werk. Een doorgedreven kwaliteitsmanagementsysteem ligt aan de basis van het succes. Inmiddels telt het lijstje de volgende normen en vergunningen: ISO 9001, ISO13485 (medische hulpmiddelen), FSSC (voeding), GMP (farma), cleanroom ISO klasse 8, MVO-charter (Voka).

Geen twee snelheden
Jan Boeckx, algemeen directeur: “Het doel is zeker niet om te pronken met deze lange lijst, wel om daadwerkelijk dag na dag de verwachte service te leveren aan onze klanten en onszelf steeds te verbeteren. In onze afdeling ‘repack farma’ was men al langer vertrouwd met de methodieken maar onze andere afdelingen zaten nog niet op dezelfde golflengte. Hierdoor dreigden er binnen het bedrijf twee snelheden te ontstaan. Nu ademt iedereen als het ware kwaliteit. Dat is nogmaals gebleken uit de vele positieve antwoorden op de jongste tevredenheidsenquête die eerstdaags ook wordt teruggekoppeld aan alle klanten.”

Door zowel te investeren in infrastructuur als kwaliteit kan Amival haar 500 medewerkers een job met werkzekerheid op lange termijn bieden en dat in de eigen regio.