De bekende bierkroeg De Crawaett in Lille, thuisbasis van onder meer de organisatoren van de Krawatencross, is groter geworden. Tenminste, uitbaters Peter Van Glabbeek en zijn vrouw Nadine Daems openden een extra zaaltje. TThe Living heeft dat, met een dubbele ‘t’, net zoals bij Crawaett.

Peter en Nadine baten het café sinds 2011 uit in het voormalige werkhuis van de vader van Peter aan het Kerkplein in Lille. “In 2014 breidden we de kroeg voor een eerste keer in de breedte uit”, vertelt de cafébaas. “Met TThe Living hebben we nu ook de voormalige woonkamer van mijn ouderlijk huis ingepalmd. De werkzaamheden zijn in februari jl. gestart en midden juni helemaal afgerond.”

Alle voorzieningen
TThe Living is beschikbaar voor allerlei activiteiten zoals vergaderingen, kleine feestjes, voorstellingen, optredens of babyborrels. Het lokaal is uitgerust met een beamer, bar, keuken, internet en een degelijke geluidsinstallatie. En, belangrijk in deze periode van het jaar: de ruimte beschikt over 2 terrassen.

De verenigingen die hun thuisbasis hebben in De Crawaett, mogen de ruimte gratis gebruiken. Anderen kunnen de zaal afhuren.