Bib Gourmand voor Noah, Au Comptoir en AMU

noahRestaurantgids Michelin heeft de nieuwe Bib Gourmands bekendgemaakt. Dat zijn horecazaken waar je volgens de inspecteurs terecht kunt voor een uitstekende prijs/kwaliteit. Ze bieden alle een volledig menu met voor-, hoofd- en nagerecht voor maximaal 37 euro.

Voor het eerst vinden we Au Comptoir uit Gierle en Noah uit Kasterlee in het rijtje terug. Amu in Turnhout blijft zijn Bib Gourmand behouden. Dit zijn de enige 3 restaurants uit de Kempen die een vermelding krijgen.

Toenemend succes
“De Bib Gourmand kent zowel bij het grote publiek als bij de restaurateurs een groeiend succes”, zegt Michael Ellis, de internationale directeur van de Michelin-gidsen. “Dat bewijst de evolutie van hat aantal adressen die de afgelopen 20 jaar zijn onderscheiden met een Bib Gourmand in de Belenlux-gids. Vandaag zijn 313 adressen geselecteerd, in 1997 waren dat er nog maar 112. En alle kookstijlen komen aan bod: van terroirkeuken tot mediterrane en Aziatische specialiteiten.”

De Bib Gourmand 2017 ligt vanaf 24 november in de boekenwinkel. Op 21 november maakt Michelin zijn ‘sterrenzaken’ bekend.