Beylemans Asfalt groeit

foto AM66 Beylemans Asfaltwerken_100 kopieBeylemans Asfalt (Mol) heeft  de voorbije weken heel wat vierkante meters geasfalteerd. „Parkings en terreinverhardingen bij o.a. Breebos Vakantiepark in Rijkevorsel, PIDPA in Grobbendonk, Modezaak Gladiné-Rosseau in Turnhout, Spar Van Roy in Meerhout, Ravago in Ravels, Tielen Transport in Dessel. Ook bij heel wat particulieren zijn we actief”, vertelt Marc Schoeters.

De zaken gaan goed voor het bedrijf dat asfalt legt voor zowel grote als kleine projecten. „We asfalteren oppervlaktes van minder dan 100 tot meer dan 5.000 m2. Opritten voor particulieren, parkings voor de kmo en supermarkten, sportterreinen, maar ook terreinverhardingen voor de industrie en zelfs voor de landbouwsector.”

„Asfalt kent heel wat toepassingen. Zuurbestendig asfalt is geschikt in de landbouwsector, maar  de veerkracht van het materiaal is ideaal voor verhardingen van terreinen waar dagelijks zware machines over manoeuvreren.”

Beylemans Asfalt bestaat  sinds 1967 maar werd enkele jaren geleden overgenomen door Marc Schoeters wegens gebrek aan opvolging. De nieuwe bedrijfsleiding legt het bedrijf geen windeieren. „We investeerden in een nieuw machinepark, o.a. in een nieuwe asfaltmachine en een eigen steenbreker, waardoor we oude bestrating opnieuw als grondstof kunnen gebruiken. Ook het personeel groeit aan. Momenteel zijn er een 10-tal mensen werkzaam.”

„Onze meerwaarde?  Asfalt kan in vele toepassingen, is snel gelegd en gaat erg lang mee. Een nauwkeurige planning is van groot belang. Zo kunnen de werken vlot en snel verlopen, want een supermarkt of kmo kan zich niet permitteren om een week zonder parking of verharding te zitten. En vakkennis: weten welk soort asfalt best geschikt is voor het terrein en onze job keurig en correct uitvoeren, van het voorbereidend grondwerk tot het versmelten van de naden.”