Bewire uit Herentals, actief in IT-consulting en softwareontwikkeling, eindigde tijdens de verkiezing van ‘Great places to work’ op een elfde plaats. “Net niet in de top-10 maar bijzonder vereerd omdat we nog maar amper een jaar bestaan”, zegt business developer Kurt Schelfhout. Great places to work is een jaarlijkse verkiezing van Vlerick Business School. Bewire kreeg op de tevredenheidsenquête onder de medewerkers een gemiddelde score van 9 op 10.

“Het is de eerste keer dat we deelnamen en die elfde plaats vinden we zelf een enorme prestatie”, vertelt Kurt Schelfhout namens het bedrijf, dat wordt geleid door managing partners Jeroen Benats en Tom Stroobants. “We noemen onszelf een ecosysteem van gedreven IT-consultants en ontwikkelaars die samenwerken om de beste softwareoplossingen te bieden.” Bij de onderneming werken 55 mensen die hoofdzakelijk op locatie bij de klant actief zijn. Die klanten bevinden zich voornamelijk in Vlaanderen en Brussel en zijn vooral grote bedrijven.

Skiweekend
Bewire laat geen gelegenheid onverlet om het de werknemers naar de zin te maken. Het bedrijf nodigt elk kwartaal de recent gestarte medewerkers uit om kennis te maken met andere nieuwkomers en de bedrijfstop. Elk jaar is er een ‘beginnersweekend’, waarbij de nieuwelingen op teambuilding gaan met de managing partners. “Verder hebben we een sportprogramma om onze mensen fit te houden en een burn-out tegen te gaan, zijn er social events zoals karting en een bioscoopbezoek en organiseren werknemers avondsessies rond technologische topics”, somt Schelfhout op. “Jaarlijks gaan we ook op skiweekend, op kosten van het bedrijf.”

Of er een extra feestje komt om de titel van great place to work te vieren? “Dat gaat er ongetwijfeld van komen”, besluit de business developer.