horemansDe Geelse keukenfabrikanten laten van zich horen. Bertels Keukens kondigt zijn vertrek naar Herselt aan en Horemans Keuken- en Meubelatelier heropende zopas zijn deels vernieuwde showroom.

Bertels Keukens is een naam als een klok in de Kempen. Het bedrijf bestaat sinds 1986 en is gevestigd aan de Grote Steenweg, vlakbij de op- en afrit Geel-West van de E313. Vroeger werden er ook fietsen, kachels en dergelijke verkocht, maar de jongste tijd plooide het bedrijf zich terug op keukens en het geven van kookworkshops. En daarmee werd de vestiging van 4.000 vierkante meter te groot. Bovendien kampte de zaak met de werkzaamheden aan de fly-over. Bertels opent tegen het einde van het jaar een winkel in Herselt, waar nu ook al een magazijn is gevestigd. Tot zolang blijft de winkel in Geel open. Nadien wordt deze laatste verhuurd.

50ste verjaardag
Aan de Olenseweg voert Horemans een groot investeringsprogramma door. “De zopas geopende ruimte is nog maar een derde van wat de uiteindelijke showroom zal worden, maar het schept wel een duidelijk beeld van waar we naartoe willen”, zegt Annelies Horemans. Het bedrijf wil de volledige verbouwing in het voorjaar van 2017 klaar hebben. Net op tijd om de 50ste verjaardag in stijl te vieren. Het beschikt dan over een showroom van 5.600 vierkante meter. Naast keukens produceert Horemans meubilair in het eigen atelier en is er een eigen plaatsingsdienst. Er werken naast de 4 bedrijfsleiders 22 mensen.