Bertels heeft het pand aan de op- en afrit Geel-West verlaten en zijn intrek genomen aan de Provinciebaan in Herselt. Op die nieuwe locatie is het bedrijf kleiner gehuisvest en dat was net de bedoeling. “We hebben nu 16 toonzaalkeukens tegenover bijna 40 vroeger, maar tegelijk verhoogden we het thuisgevoel”, zegt medezaakvoerder Kristof Broos, die de zaak runt met zijn vader Danny en echtgenote Inge Heylen.

Bertels is een bedrijf met een langs geschiedenis. Aan de Grote Steenweg in Geel werden op een site van 4.000 m2 jarenlang elektrotoestellen, kachels, fietsen, geschenkartikelen maar ook keukens verkocht. Het aandeel keukenverkoop in de omzet nam almaar toe, wat ertoe leidde dat het aantal modelkeukens steeg naar 40 opstellingen. Ook de kookwinkel werd uitgebreid tot 1.000m2.

“De voorbije jaren is de keukenmarkt flink veranderd”, vertelt Kristof Broos. “Er zijn verschillende ketens bijgekomen, maar die hebben nagenoeg allemaal hetzelfde aanbod in de toonzalen. De klant die iets meer wil, blijft op zijn honger.” Op die laatste mikt Bertels.

Up-to-date
“Het vroegere gebouw was te groot geworden en in Herselt hadden we een pand dat we gebruikten voor opslag. We beslisten om die locatie te verbouwen en naar daar te trekken. In juni vorig jaar zijn we begonnen met de verbouwingswerken en einde maart hebben we de deuren geopend”, aldus nog Kristof Broos. Op de nieuwe locatie is geïnvesteerd in duurzaamheid zoals het gebruik van ledverlichting en een gasabsorptiewarmtepomp.

“Fabrikanten komen veel sneller met nieuwe materialen en producten. Met minder modelkeukens is het makkelijker om alles up-to-date te houden.” Bertels produceert niet zelf, maar doet een beroep op een Duitse fabrikant. Het opmeten en de plaatsing gebeuren wel door eigen mensen.

Het vroegere pand aan de Grote Steenweg in Geel staat te huur of te koop.