Beperking voor textielwinkels langs Antwerpseweg in Geel

yellow-park-geelDe stad Geel wil het winkelen in het centrum attractief houden. Ze zal daarom geen sociaal-economische vergunningen meer afleveren voor nieuwe textielwinkels langs de Antwerpseweg.

Op de plaats waar tot vorige week garage LTF was gevestigd, verrijst de komende maanden een nieuw winkelcentrum, Yellow Park. Dat krijgt tien winkeleenheden met centraal een grote parking. Schepen van Economie Pieter Verhesen laat nu weten dat een socio-economische vergunning voor nieuwe kleding- en schoenenwinkels zal worden geweigerd. Met deze uitzondering dat textielwinkels die er nu al zijn, zich elders langs deze weg mogen vestigen.

“We willen onze winkelstraten Pas en Nieuwstraat niet dood knijpen”, aldus Verhesen. “Nieuwe kledingzaken horen in onze winkelstraten thuis. Het is namelijk niet zo dat mensen die naar de Antwerpseweg rijden, automatisch naar het centrum komen om hier koffie te drinken.”

Het is de bedoeling om Yellow Park nog deze zomer te openen. Een aantal kandidaat-huurders meldde zich al, met andere lopen gesprekken.