Benny Lauwers is nieuwe voorzitter van JCI Vlaanderen

lauwersTielenaar Benny Lauwers is op het jaarlijkse congres in Gent benoemd tot Voorzitter van JCI Vlaanderen 2013-2014. In deze rol wordt hij verantwoordelijk voor de strategie en verdere uitbreiding van het JCI-netwerk in Vlaanderen. “Ik ben zeer vereerd met deze nieuwe uitdaging”, zegt Benny Lauwers. “Naast het dagelijkse begeleiden van onze leden kan ik opnieuw meer ondernemerschap aan de dag leggen in de ruime Vlaamse regio. Iets wat me toch in de genen zit. Ik kijk er alvast naar uit om het komende jaar het netwerk verder te ontwikkelen.” Tegelijk zal Benny als Past President van JCI Gheel-en-Thals, de nieuwe Voorzitter An Delen bijstaan met raad en advies.

Junior Chamber International (JCI) is een vorming- en netwerkingsorganisatie voor jonge ondernemende mensen. Door trainingen te volgen, projecten ten behoeve van de gemeenschap op poten te zetten en een netwerk op te bouwen, ontplooien de leden zich op het vlak van leiderschap en ondernemerschap met het oog op het creëren van positieve verandering in hun eigen omgeving. JCI Vlaanderen heeft op dit moment een duizendtal actieve leden, verdeeld over 42 lokale afdelingen. Wereldwijd telt de organisatie ongeveer 200 000 leden in meer dan 100 verschillende landen.

Benny, die zich al jaren belangeloos inzet voor de vereniging, ontving ook de Award Beste Lokale Voorzitter < 25 leden. Deze award erkent de uitzonderlijke verdiensten van de Voorzitter van een lokale afdeling tijdens het werkingsjaar 2012-2013. In het dagdagelijkse leven is Benny Management Consultant bij management adviesbureau Impala waar hij organisaties en hun medewerkers helpt en begeleidt in hun streven naar “business excellence” (uitmuntendheid) door het verstrekken van klant specifiek advies, coaching en training.