Benijts & Colson, Geassocieerde Notarissen, uit Geel mag zich een jaar lang het Fitste Bedrijf van de provincie Antwerpen noemen. Medewerkers van het kantoor ontvingen de bijhorende trofee in de categorie +15 medewerkers gisteravond in Officenter Vilvoorde. De organisatie daagden hen uit om 12 weken te werken aan een gezonde levensstijl.

De van oorsprong Limburgse organisatie hield de verkiezing van Het Fitste Bedrijf dit jaar voor het eerst ook in de provincie Antwerpen. Initiatiefnemer Wouter Goris: “Steeds vaker zien bedrijven medewerkers uitvallen met een burn-out of andere gevolgen van een onevenwicht tussen werk en privé. Met onze bedrijvencompetitie spelen we in op dat probleem. De wedstrijd helpt werkgevers en werknemers gezonder te leven, zodat ze fysiek en mentaal beter presteren. De wedstrijd geeft een belangrijke prikkel, hopelijk leeft het gezondheidsproject verder nadat de prijzen zijn uitgedeeld.”

Begin- en eindmeting
Bij aanvang van het programma vindt een beginmeting plaats en stellen de deelnemers doelen. “Het gezamenlijk doel was om dagelijks minstens 10.000 stappen te zetten”, vertelt Goedele Quanten namens Benijts & Colson. “Daarnaast had ieder ook nog een persoonlijk doel, bijvoorbeeld 5 km lopen. Dat bracht intern wel wat competitie te weeg, er waren ook mensen die tijdens de middag gingen wandelen om aan hun stappen te komen.” Na de 12 weken gebeurde een nieuwe conditiemeting. Het bedrijf met de meeste progressie won de competitie. Bij het Geelse notariskantoor namen 15 mensen deel aan het programma.

“We waren heel verrast te worden uitgeroepen als winnaar”, aldus nog Goedele Quanten. “We hadden dit totaal niet verwacht. Tijdens het programma is iedereen nog meer bewust geworden van gezond eten en voldoende beweging. Na afloop hield het merendeel zijn gezondere levensstijl aan, hoewel er onlangs bij een verjaardag toch werd getrakteerd met chocolaatjes in de plaats van fruit”, glimlacht de laureate.

Er was gisteravond nog een prijs voor een Kempenaar. Wouter Sterkens van VanRoey.be uit Turnhout mocht de award voor Beste Fietser van Antwerpen mee naar huis nemen. Hij trapte bij de fietstest de meeste weerstand.