Beneens ontvangt leden Bouwunie Antwerpen

DSC_1630De firma Beneens en Zonen uit Olen heeft donderdag in zijn werkplaatsen de leden van Bouwunie Antwerpen ontvangen voor een demoavond rond het verwerken en afwerken van MDF. Er waren vier verschillende demosessies die elk een facet van het proces belichten. Dit in de echte werkomstandigheden, live uitgevoerd in een ultramodern uitgerust machinepark. “Ik ben zeer verheugd met de meer dan 100 inschrijvingen”, zegt zaakvoerder Joeri Beneens, tevens onder-voorzitter van de Bouwunie Antwerpen.

Het koppelen van het leerrijke aan het aangename zit in het Antwerpse en de Kempen in de genen. “Tijdens de receptie zorgen we voor genoeg gelegenheid om te netwerken.  Samen werken met collega’s en kennis delen, is de motivatie van Bouwbedrijf Beneens om haar deuren open te zetten voor de Bouwunieleden.”

Beneens bestaat ondertussen meer dan 75 jaar. Joeri Beneens behoort tot de derde generatie. “We zijn gestart als schrijnwerkerij en hebben ons zelf in de loop der jaren uitgebouwd in alle facetten van de bouw. Onze metsersploegen doen zowel complexe renovaties als nieuwbouw voor privé en B2B. Pleisterwerken, vloeren en sanitair  doen we allemaal in eigen beheer. Onze afdeling schrijnwerkerij heeft zich ondertussen volop gemoderniseerd om ook het buitenschrijnwerk van de toekomst rendabel te fabriceren.”

In de afdeling Beneens Alucon verwerkt men Reynaers aluminium profielen. Dit zelfstandige nevenbedrijf is uitgegroeid tot een volwaardige concurrentiële speler voor grotere opdrachten en onderaannemingen, maar is ook actief in de privé sector voor hoogwaardige architectuur.

“Vandaag brengen wij de interieurafdeling onder de aandacht”, vertelt Joeri Beneens. “Als bedrijf zijn we bij verschillende machinefabrikanten gekend als innovator en pionnier bij nieuwe investeringen. We hebben onze ervaringen steeds gedeeld via open bedrijvendagen en gelegenheden zoals vandaag.” Joeri Beneens vond dit event een unieke gelegenheid om de banden aan te halen en co-producing te promoten. “Iedereen heeft in zijn verschillende afdelingen wel eens productiepieken die door collega’s kunnen worden opgevangen. Door samenwerking kunnen beide partijen hun productiecapaciteit maximaal benutten. Met verschillende leden werken wij nu al frequent samen.”