Benedenti wil Vlaanderen veroveren met tandartspraktijken

BenedentiBenedenti met thuisbasis in Herentals, één van de grootste multidisciplinaire groepspraktijken in Vlaanderen, wil verdere partnerships aangaan met andere tandartspraktijken, nieuwe groepspraktijken ontwikkelen en blijven investeren in de nieuwste technologie. Het kan daarvoor rekenen op middelen vanuit de investeringsmaatschappij Gimv, die daarmee een substantieel belang verwerft in Benedenti. “De Vlaamse tandzorg staat voor heel wat uitdagingen”, zegt Rik Claes van Benedenti.

Enerzijds zal het aantal tandartsen per inwoner de komende jaren sterk dalen door de vergrijzing van het beroep. Anderzijds verwacht de patiënt een hoogkwalitatieve service ondersteund door de nieuwste technieken waarvoor de investeringen moeilijk te dragen zijn door individuele tandartsen maar wel voor een groepspraktijk. Met de verdere uitbouw van Benedenti wil Rik Claes met zijn team een antwoord bieden op deze uitdagingen.

Verder groeien
“Dankzij de inbreng van Gimv zullen we met Benedenti verder kunnen groeien in Vlaanderen. We zullen het verse kapitaal gebruiken om samen met onze partners onze structuur en groep uit te bouwen, nieuwe groepspraktijken te ontwikkelen waar nodig en in de nieuwste technologie blijven investeren”, aldus Claes.

“De uitrol en het verder professionaliseren van de moderne multidisciplinaire groepspraktijk is noodzakelijk willen we betaalbare en hoogkwalitatieve preventie en zorg blijven aanbieden. Rik Claes was hierin altijd al één van de pioniers. Benedenti staat voor een professionele organisatie, een sterke cultuur met gedreven tandartsen en medewerkers ondersteund door ervaren praktijkmanagers. Zo hoeven hun tandartsen zich enkel te concentreren op het medische aspect”, duidt Dr. Peter Byloos, partner binnen het Health & Care team van Gimv de investering in Benedenti.