Businesscoach Ben Sansen heeft zijn stek in de Renier Sniedersstraat verlaten en zijn intrek genomen in een nieuw kantoor aan het kanaal in Turnhout. Dat biedt hem de ruimte om ook trainingen ter plaatse te geven.

Ben Sansen vormt een eenmansbedrijf en dat wil hij bewust zo houden. Niettemin laat hij zich ondersteunen voor onder meer secretariaatswerk en andere services. “In mijn nieuwe kantoor heb ik 4 werkplekken voor zelfstandige medewerkers”, vertelt hij. “En er is ook een trainingsruimte tot 8 personen, wat maakt dat ik opleidingen nu inhouse kan organiseren, een mogelijkheid die er vroeger niet was.” De nieuwe locatie aan de Antoine Coppenslaan biedt ook betere parkeermogelijkheden.

Zijn voornaamste bezigheden zijn 1 op 1 coachingen van ondernemers en managers. Die kunnen heel uiteenlopend zijn: rond leiderschap en people management, communicatie en samenwerking, stressmanagement,… Verder zijn er trainingen en teamcoaching, bijvoorbeeld over hoe je een team kunt laten samenwerken.

Into the Wild
Onder de titel Into the Wild organiseert hij sinds vorig jaar in Lapland een leadership development programme voor managers, ondernemers en vrije beroepen. In groepjes van maximum 6 personen trekt hij naar het noorden van Zweden voor een intens 7-daags programma. “Dit jaar doe ik 3 reizen en die zijn volzet. Volgend jaar worden het er 4 of 5. De vraag hiernaar is zeer groot”, aldus nog Ben Sansen.