Ben Fresh verhuist logistieke activiteiten naar Katelijne

ben freshBen Fresh, onderdeel van Greenyard Foods, stopt met zijn logistieke activiteiten in Oevel en verhuist die naar Sint-Katelijne Waver. Het plan heeft betrekking op 84 medewerkers in de logistieke afdeling. De activiteiten worden gecentraliseerd binnen de logistieke activiteiten binnen Greenyard Foods. “Deze intentie is het gevolg van de sterke groei van Ben Fresh binnen een snel evoluerende groenten- en fruitmarkt”, zegt het bedrijf in een mededeling. 35 medewerkers van Ben Fresh in administratieve en commerciële functies kunnen de overstap maken naar Katelijne.

“De sterke groei van de afgelopen jaren leidde tot toenemende logistieke uitdagingen, zoals een gebrek aan magazijnoppervlakte. Om verder te kunnen groeien en te beantwoorden aan de evoluties in het Belgische retaillandschap en de veranderende trends in winkelformules, ging Ben Fresh op zoek naar een oplossing”, aldus het bedrijf.

Ben Fresh zegt de gevolgen te betreuren die het plan kan hebben voor de betrokken werknemers en engageert zich tot een constructieve dialoog. De werknemers worden geholpen bij het vinden van een nieuwe job.

Nooit makkelijk
Ben De Pelsmaeker, oprichter en mede-eigenaar van Ben Fresh: “Verandering is nooit gemakkelijk, maar vaak noodzakelijk. We zijn ervan overtuigd dat dit plan ons toelaat om de aanhoudende groei van Ben Fresh te ondersteunen, aan de evoluties in het retaillandschap tegemoet te komen en nieuwe kansen in de markt te benutten.”

Marleen Vaesen, CEO van Greenyard Foods: “Dit is een moeilijke maar noodzakelijke aankondiging. We betreuren de gevolgen die dit kan hebben voor de betrokken medewerkers, maar het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de meest gezonde toekomst voor Ben Fresh te garanderen en de aanhoudende groei mogelijk te maken.”